MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Nebo tady ten je to samé jen s váhou.i S NÁVODEM, JAK VYROVNAT ZÁHYBY MARCIPÁNU NA DORTU.
Marcipán hmota na potah dortů
25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
3 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.Jinak se
používá glukoza,ale ta se musí objednávat.
asi 3 lžíce vody.
Mandlové aroma sladká mandle pár kapek
S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.Posypete marcipán i shora.Budete vyvalovat,pozor stále nadzvedávat
a podsypávat solamylem.Nesmí se nikde přilepit.Solamyl z marcipánu
ometete,nebo setřete čistou útěrkou.Další věc... pozor na krém pod
marcipánem . nesmí být řídký, jinak marcipán teče.Krém je nejlepší máslový a
s pudinkem,ale pozor pudink, se musi udělat z vody.Pokud je z mléka stává se
,že marcipán teče.K docílení lesku, jak dáte marcipán na dort.Nalejete si na
ruku trochu oleje a dortík objedete.Po položení vyválené placky na
dort,budou záhyby.Ty se vyrovnávají,tak že budete po kouskách nadzvedávat
marcipán a hřbetem dlaně ,dole jemně dotlačovat.Kde by vám záhyb zůstával,
kousek se vraťte a znovu to samé.